ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα Κύθηρα είναι προσβάσιμα με πλοίο από τα λιμάνια του Πειραιά, του Γυθείου και της Νεάπολης. Συνδέονται επίσης ακτοπλοϊκά με το Καστέλι Κισσάμου και τα Αντικύθηρα. Για δρομολόγια μπορείτε να πατήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.openseas.gr/openseas/el/

Τα Κύθηρα διαθέτουν αεροδρόμιο που συνδέεται με τον Διεθνή αερολιμένα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Για δρομολόγια μπορείτε να πατήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.google.com/flights

Για να μετακινηθείτε στο νησί των Κυθήρων έχετε όλες τις επιλογές. Είτε να έρθετε με δικό σας όχημα, είτε να ενοικιάστε κάποιο όχημα στα Κύθηρα, είτε να μετακινηθείτε με το δίκτυο των λεωφορείων, είτε με Ταξί. Για τα δρομολόγια των λεωφορείων μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://visitkythera.com/el/leoforeia/
Τα στοιχεία επικοινωνίας Ταξί θα τα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://visitkythera.com/el/taxi/

Στα Κύθηρα μπορείτε να περπατήσετε όλο το χρόνο. Η πεζοπορία είναι επίσης εφικτή το χειμώνα, αλλά η πιθανότητα βροχής είναι μεγαλύτερη. Το χειμώνα ο αέρας μπορεί να φυσάει δυνατά και να είναι παγωμένος. Το καλοκαίρι (Ιούλιος, Αύγουστος) κάνει πολλή ζέστη για περπάτημα. Παρόλα αυτά, εάν το επιχειρήσετε, αποφύγετε τις ώρες μεταξύ 12 και 4μμ.

Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης:
(+30) 2736037006 & (+30) 2103832806

Κέντρο Υγείας: (+30) 27360 33203

Αστυνομία: 100

Πυροσβεστική: 199

Ευρωπαϊκός Αριθμός Εκτάκτου Ανάγκης: 112 (για όλες τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης)

Ομάδα διάσωσης: (+30) 6973212532

Μπότες πεζοπορίας, καπέλο, αντηλιακό, μακρύ παντελόνι και μπατόν θεωρούνται απαραίτητα. Προτείνουμε επίσης να μην περπατάτε ποτέ μόνοι και να έχετε πάντοτε μαζί σας ένα σετ πρώτων βοηθειών. Ένας φακός και ένα καλά φορτισμένο κινητό τηλέφωνο θα σας φανούν χρήσιμα σε δύσκολες καταστάσεις.

Πάρτε μόνο αναμνήσεις, αφήστε μόνο αποτυπώματα. Καθώς τα μυρμήγκια και τα μέλη του ζωικού βασιλείου δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει τον τρόπο να διασπούν το πλαστικό, σας παρακαλούμε να μην αφήνετε σκουπίδια στα μονοπάτια ή γύρω από αυτά. Στους οικισμούς υπάρχουν κάδοι!

Εάν κρυώνετε μην ανάψετε φωτιά! Προσπαθήστε να ζεσταθείτε απλά περπατώντας πιο γρήγορα!

Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια πεζοπορίας δεν θα βοηθήσει ούτε εσάς ούτε και τον κίνδυνο πυρκαϊάς!

Οι ντόπιοι δεν είναι τουριστική ατραξιόν! Εάν θέλετε να τους φωτογραφίσετε ζητήστε το ευγενικά!

Εάν συναντήσετε κάποια πόρτα που να κόβει το μονοπάτι, περάστε ελεύθερα. Αφήστε την όπως τη βρήκατε, είτε ανοικτή είτε κλειστή.

Παρακαλούμε να περπατάτε μόνο σε μονοπάτια. Κάποιος λόγος πρέπει να υπάρχει που για τόσους αιώνες οι άνθρωποι επέλεξαν να περπατούν σε αυτά και όχι αλλού!